Министарство одбране Републике Србије
 
27.08.2017.

Знатно интересовање грађана за пријем у Војску Србије



Одговарајући на новинарско питање о конкурсу за пријем професионалних војника, министар Вулин је рекао да Војска Србије има потребу да попуни свој састав професионалним војницима, али има потребу и за подофицирима и официрима, јер има нова задужења, нове задатке и свакако да је потребан већи број људи који ће радити у Војсци Србије.

- Веома сам задовољан изузетним ангажовањем и интересовањем које наши грађани показују, као и жељом да служе у редовима Војске Србије, да буду њен део. То говори колико је Војска Србије важна институција у српском народу, колико то сви препознајемо и колико је битно за ову земљу да имамо јаку и, наравно, задовољну војску, рекао је министар Вулин.

Говорећи о мотиву грађана да постану део система одбране, министар је рекао да је то свакако потреба да се брани земља, да се буде уз њу, да се буде уз институцију која никада није била цењенија и важнија.

- Тешко да се може наћи нека друга институција која је толико вољена као што је вољена Војска Србије, али исто тако грађанима се пружа могућност професионалног напредовања, учења, стицања бројних нових вештина, као и могућност да свој радни ангажман проведете у једној доброј институцији која брине о вама и сматрам да је то веома довољно, поручио је министар Вулин.

Такође, министар одбране је рекао да ће, по пријему новог кадра, бити попуњени сви родови Војске Србије где постоји потреба за професионалним војницима.

- По пријему, а на основу њихових психо-физичких карактеристика, образовања и осталог, даље ће бити одлучено где постоји потреба за кадром и на основу тога ће бити распоређени, изјавио је министар Вулин.   
 
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
27.08.2017
mp4 (114,36 MB)
Вулин о конкурсу и мотивацији за пријем у војску