Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.08.2017.

Znatno interesovanje građana za prijem u Vojsku Srbije



Odgovarajući na novinarsko pitanje o konkursu za prijem profesionalnih vojnika, ministar Vulin je rekao da Vojska Srbije ima potrebu da popuni svoj sastav profesionalnim vojnicima, ali ima potrebu i za podoficirima i oficirima, jer ima nova zaduženja, nove zadatke i svakako da je potreban veći broj ljudi koji će raditi u Vojsci Srbije.

- Veoma sam zadovoljan izuzetnim angažovanjem i interesovanjem koje naši građani pokazuju, kao i željom da služe u redovima Vojske Srbije, da budu njen deo. To govori koliko je Vojska Srbije važna institucija u srpskom narodu, koliko to svi prepoznajemo i koliko je bitno za ovu zemlju da imamo jaku i, naravno, zadovoljnu vojsku, rekao je ministar Vulin.

Govoreći o motivu građana da postanu deo sistema odbrane, ministar je rekao da je to svakako potreba da se brani zemlja, da se bude uz nju, da se bude uz instituciju koja nikada nije bila cenjenija i važnija.

- Teško da se može naći neka druga institucija koja je toliko voljena kao što je voljena Vojska Srbije, ali isto tako građanima se pruža mogućnost profesionalnog napredovanja, učenja, sticanja brojnih novih veština, kao i mogućnost da svoj radni angažman provedete u jednoj dobroj instituciji koja brine o vama i smatram da je to veoma dovoljno, poručio je ministar Vulin.

Takođe, ministar odbrane je rekao da će, po prijemu novog kadra, biti popunjeni svi rodovi Vojske Srbije gde postoji potreba za profesionalnim vojnicima.

- Po prijemu, a na osnovu njihovih psiho-fizičkih karakteristika, obrazovanja i ostalog, dalje će biti odlučeno gde postoji potreba za kadrom i na osnovu toga će biti raspoređeni, izjavio je ministar Vulin.   
 
videoVIDEOGALERIJA
27.08.2017
mp4 (114,36 MB)
Vulin o konkursu i motivaciji za prijem u vojsku