Министарство одбране Републике Србије
 
29.06.2017.

Интензивирање сарадње са Јерменијом



Током званичне посете Републици Србији, делегацију Министарства одбране Републике Јерменије коју предводи заменик министра одбране и директор Војноиндустријског државног комитета Давид Пахчанјани, примио је, у име министра одбране, в.д. помоћника министра за политику одбране Милан Мојсиловић.  

Помоћник министра одбране Мојсиловић информисао је о активностима Министарства одбране у процесу европских интеграција, ангажовању у мултинационалним операцијама и сарадњи у оквиру Програма Партнерство за мир. Пренео је захвалност јерменској страни на принципијелној подршци легитимним напорима за очување суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије на Косову и Метохији, као и на професионалном односу припадника Оружаних снага Републике Јерменије у саставу КФОР.

Заменик министра одбране Пахчанјани истакао је да су традиционално добри и пријатељски односи добра основа за интензивирање политичког дијалога и развој свеукупне сарадње. Изразио је задовољство посетом Војномедицинској академији, као и достигнућима одбрамбене индустрије Републике Србије.