Министарство одбране Републике Србије
 
23.06.2017.

Јачање партнерских односа Србије и Италије




Министар одбране Зоран Ђорђевић састао се данас са министарком одбране Италије сенаторком Робертом Пиноти, која предводи делегацију Републике Италије на инаугурацији председника Републике Србије Александра Вучића.

Министар Ђорђевић истакао је да Италија за Србију представља важног и поузданог политичког и стратешког сарадника, као и једног од водећег економског инвеститора. Ђорђевић је оценио да се билатерални односи Србије и Италије константно унапређују и нагласио да сусрети на највишем нивоу потврђују обострано уважавање.

Министар је захвалио на подршци Италије европским интеграцијама наше земље, као и на професионалном односу припадника Оружаних снага Републике Италије ангажованих у КФОР.

Министарка Пиноти пренела је да је Италија заговорник приступа Србије Европској унији, као и да је стратешко партнерство потврда квалитативног наставка билатералне сарадње и дијалога на највишем нивоу.

Обострано је констатовано да је сарадња у области одбране одлична и да прати укупне билатералне односе. Осим тога што се на годишњем плану реализује велики број билатералних активности у различитим областима, круну сарадње је заједничко учешће у мултинационалним операцијама, посебно заједнички ангажман у УН мисији UNIFIL у Либану.
photoФОТОГАЛЕРИЈА