Министарство одбране Републике Србије
 
09.06.2017.

Завршетак школовања 41. класе Војне гимназије



Свечаност поводом завршетка школовања ученика 41. класе Војне гимназије одржана је данас у Свечаној сали Војне академије, у присуству ректора Универзитета одбране генерал-мајора Младена Вуруне, начелника Војне академије генерал-мајора Горана Зековића, начелника Војне гимназије пуковника Мирослава Гвозденовића, начелника класа и професора у Војној гимназији, као и чланова породица, родбине и пријатеља ученика. 

Завршетак школовања 41. класе Војне гимназије
Најбољи ученик у класи је Урош Живковић, а други и трећи у рангу су Данило Ивезић и Милош Ратковић. Најуспешнијој десеторици награде и похвале уручили су генерал Зековић и пуковник Гвозденовић.

Генерал Зековић се осврнуо на одличне резултате ученика 41. класе и изразио жељу да такве успехе наставе да постижу и у Војној академији.

- Позив који сте одабрали од вас тражи озбиљност, прихватање одговорности за своје поступке, одговорно понашање, самодисциплину и пример. Време у Војној академији максимално искористите да себе усавршавате и унапређујете, рекао је генерал Зековић.

Завршетак школовања 41. класе Војне гимназије

Према речима начелника Војне гимназије, била је изузетна част водити последњу „мушку класу“. Он је говорио о успесима класе која се сврстава у једну од најуспешнијих у историји Војне гимназије.

- У 41. класу је примљено 80 ученика, а њих 66 је успешно завршило школовање. На школовање у Војну академију примљено је 59 ученика ове класе и то довољно говори о изузетном успеху целе генерације, изјавио је пуковник Гвозденовић. 

Завршетак школовања 41. класе Војне гимназије
Као и сваке године, и ове је уручена награда Фонда „Потпоручника Борка Никитовића“ најбољем ученику генерације.
Урош Живковић захвалио је свима на подршци коју је имао свих година током школовања у Војној гимназији, које су биле „и лепе и тешке“. Живковић је Војну гимназију завршио са просечном оценом 5,00, а школовање у Војној академији наставиће на смеру Војноелектронско инжињерство.

Присутнима су се обратили и начелник 41. класе мајор Далибор Новковић и разредни старешина најбољег одељења професорка Лидија Поповић Рајачић, а у културно-уметничком програму наступили су Хор Војне гимназије, ученици Богдан Костић, Степан Секуловски и Анђела Вучковић.

Завршетак школовања 41. класе Војне гимназије

Изузетан успех, с просечном оценом 4,25, као и одлични резултати на пријемном испиту за упис у Војну академију, сврставају 41. класу међу најуспешније генерације у историји Војне гимназије. У току школовања, ученици су постизали запажене резултате и у ваннаставним, културним и спортским активностима.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
09.06.2017
mp4 (98,56 MB)
Генерал-мајор Горан Зековић
09.06.2017
mp4 (98,15 MB)
Пуковник Мирослав Гвозденовић
09.06.2017
mp4 (141,26 MB)
Ученик Урош Живковић
09.06.2017
mp4 (128,19 MB)
Свечаност