Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
09.06.2017.

Završetak školovanja 41. klase Vojne gimnazije



Svečanost povodom završetka školovanja učenika 41. klase Vojne gimnazije održana je danas u Svečanoj sali Vojne akademije, u prisustvu rektora Univerziteta odbrane general-majora Mladena Vurune, načelnika Vojne akademije general-majora Gorana Zekovića, načelnika Vojne gimnazije pukovnika Miroslava Gvozdenovića, načelnika klasa i profesora u Vojnoj gimnaziji, kao i članova porodica, rodbine i prijatelja učenika. 

Završetak školovanja 41. klase Vojne gimnazije
Najbolji učenik u klasi je Uroš Živković, a drugi i treći u rangu su Danilo Ivezić i Miloš Ratković. Najuspešnijoj desetorici nagrade i pohvale uručili su general Zeković i pukovnik Gvozdenović.

General Zeković se osvrnuo na odlične rezultate učenika 41. klase i izrazio želju da takve uspehe nastave da postižu i u Vojnoj akademiji.

- Poziv koji ste odabrali od vas traži ozbiljnost, prihvatanje odgovornosti za svoje postupke, odgovorno ponašanje, samodisciplinu i primer. Vreme u Vojnoj akademiji maksimalno iskoristite da sebe usavršavate i unapređujete, rekao je general Zeković.

Završetak školovanja 41. klase Vojne gimnazije

Prema rečima načelnika Vojne gimnazije, bila je izuzetna čast voditi poslednju „mušku klasu“. On je govorio o uspesima klase koja se svrstava u jednu od najuspešnijih u istoriji Vojne gimnazije.

- U 41. klasu je primljeno 80 učenika, a njih 66 je uspešno završilo školovanje. Na školovanje u Vojnu akademiju primljeno je 59 učenika ove klase i to dovoljno govori o izuzetnom uspehu cele generacije, izjavio je pukovnik Gvozdenović. 

Završetak školovanja 41. klase Vojne gimnazije
Kao i svake godine, i ove je uručena nagrada Fonda „Potporučnika Borka Nikitovića“ najboljem učeniku generacije.
Uroš Živković zahvalio je svima na podršci koju je imao svih godina tokom školovanja u Vojnoj gimnaziji, koje su bile „i lepe i teške“. Živković je Vojnu gimnaziju završio sa prosečnom ocenom 5,00, a školovanje u Vojnoj akademiji nastaviće na smeru Vojnoelektronsko inžinjerstvo.

Prisutnima su se obratili i načelnik 41. klase major Dalibor Novković i razredni starešina najboljeg odeljenja profesorka Lidija Popović Rajačić, a u kulturno-umetničkom programu nastupili su Hor Vojne gimnazije, učenici Bogdan Kostić, Stepan Sekulovski i Anđela Vučković.

Završetak školovanja 41. klase Vojne gimnazije

Izuzetan uspeh, s prosečnom ocenom 4,25, kao i odlični rezultati na prijemnom ispitu za upis u Vojnu akademiju, svrstavaju 41. klasu među najuspešnije generacije u istoriji Vojne gimnazije. U toku školovanja, učenici su postizali zapažene rezultate i u vannastavnim, kulturnim i sportskim aktivnostima.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
09.06.2017
mp4 (98,56 MB)
General-major Goran Zeković
09.06.2017
mp4 (98,15 MB)
Pukovnik Miroslav Gvozdenović
09.06.2017
mp4 (141,26 MB)
Učenik Uroš Živković
09.06.2017
mp4 (128,19 MB)
Svečanost