Министарство одбране Републике Србије
 
06.06.2017.

Донација Данске за Пројекат „Модернизације ECDL Тест центра Министарства одбране“



Протокол о донацији Краљевине Данске Пројекту „Модернизације ECDL Тест центра Министарства одбране“ потписан је данас у Министарству одбране Републике Србије. Протокол су  потписали бригадни генерал Миле Јелић, начелник Управе за кадрове Сектора за људске ресурсе Министарства одбране и пуковник Курт Рефсгард, представник Министарства одбране Краљевине Данске.

Предмет донације је информатичка опрема, односно, 15 персоналних рачунара са додатном опремом и интерактивна „паметна“ табла са пројектором и аудио системом за ECDL Тест центар у Сектору за људске ресурсе.  

ECDL Тест центри у Министарству одбране и Војсци Србије представљају мултимедијалне информатичке учионице са циљем оспособљавања, тестирања и сертификовања кадра у области познавања рада на рачунару по стандарду Европске Уније - ECDL.

Пројектом „Модернизације ECDL Тест центра Министарства одбране“ интезивирају се активности на стварању суштинског напредка у достизању информатичке интероперабилности припадника Министарства одбране и Војске Србије као једног од услова за ангажовање у мултинационалном окружењу, као и за достизање одговарајућих Партнерских циљева из Програма Партнерство за мир.