Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
06.06.2017.

Donacija Danske za Projekat „Modernizacije ECDL Test centra Ministarstva odbrane“



Protokol o donaciji Kraljevine Danske Projektu „Modernizacije ECDL Test centra Ministarstva odbrane“ potpisan je danas u Ministarstvu odbrane Republike Srbije. Protokol su  potpisali brigadni general Mile Jelić, načelnik Uprave za kadrove Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane i pukovnik Kurt Refsgard, specijalni izaslanik Ministarstva odbrane Kraljevine Danske.

Predmet donacije je informatička oprema, odnosno, 15 personalnih računara sa dodatnom opremom i interaktivna „pametna“ tabla sa projektorom i audio sistemom za ECDL Test centar u Sektoru za ljudske resurse.  

ECDL Test centri u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije predstavljaju multimedijalne informatičke učionice sa ciljem osposobljavanja, testiranja i sertifikovanja kadra u oblasti poznavanja rada na računaru po standardu Evropske Unije - ECDL.

Projektom „Modernizacije ECDL Test centra Ministarstva odbrane“ inteziviraju se aktivnosti na stvaranju suštinskog napredka u dostizanju informatičke interoperabilnosti pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije kao jednog od uslova za angažovanje u multinacionalnom okruženju, kao i za dostizanje odgovarajućih Partnerskih ciljeva iz Programa Partnerstvo za mir.