Министарство одбране Републике Србије
 
04.05.2017.

Сарадња са домаћим компанијама у области безбедности



Министар одбране Зоран Ђорђевић и в.д помоћника министра за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић обишли су данас компанију „Милинковић“ у Бољевцима која се, сем осталог, бави пројектовањем и изградњом различитих врста грађевинских објеката и хала, које се уз иновативни концепт градње, издвајају и брзом и лаком монтажом.
 
Након обиласка производних погона, као и фабрике за производњу елемената, директор компаније Миленко Милинковић представио је министру Ђорђевићу пројекте које је та компанија реализовала у иностранству, са посебним освртом на хале, складишта и хангаре који су грађени за системе одбране других земаља.
 
Реч је о објектима које одликује висок степен безбедности, изолације и заштите, које могу да одговоре специфичним потребама које изискују савремени стандарди при градњи објеката за потребе војске.
 
Министар Ђорђевић је, током састанка, истакао да свакако треба узети у обзир све потенцијале „домаће памети“ када је реч о пројектима који су планирани за наредни период у нашем систему одбране, имајући у виду карактеристике као што су квалитет, брзина и нижа цена градње.