Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.05.2017.

Saradnja sa domaćim kompanijama u oblasti bezbednosti



Ministar odbrane Zoran Đorđević i v.d pomoćnika ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović obišli su danas kompaniju „Milinković“ u Boljevcima koja se, sem ostalog, bavi projektovanjem i izgradnjom različitih vrsta građevinskih objekata i hala, koje se uz inovativni koncept gradnje, izdvajaju i brzom i lakom montažom.
 
Nakon obilaska proizvodnih pogona, kao i fabrike za proizvodnju elemenata, direktor kompanije Milenko Milinković predstavio je ministru Đorđeviću projekte koje je ta kompanija realizovala u inostranstvu, sa posebnim osvrtom na hale, skladišta i hangare koji su građeni za sisteme odbrane drugih zemalja.
 
Reč je o objektima koje odlikuje visok stepen bezbednosti, izolacije i zaštite, koje mogu da odgovore specifičnim potrebama koje iziskuju savremeni standardi pri gradnji objekata za potrebe vojske.
 
Ministar Đorđević je, tokom sastanka, istakao da svakako treba uzeti u obzir sve potencijale „domaće pameti“ kada je reč o projektima koji su planirani za naredni period u našem sistemu odbrane, imajući u vidu karakteristike kao što su kvalitet, brzina i niža cena gradnje.