Министарство одбране Републике Србије
 
03.05.2017.

Министар Ђорђевић посетио Агенцију за борбу против корупције



Mинистар одбране Зоран Ђорђевић посетио је данас  Агенцију за борбу против корупције, где је разговарао са в.д. директором Верком Атанасковић. 

Министар Ђорђевић нагласио је значај рада Агенције за борбу против корупције као независног државног органа и водеће институције у борби против корупције. Ђорђевић је у разговору посебно истакао да су Министарство одбране и Војска Србије институцијa од највећег поверења грађана, а да је данашња посета Агенцији још један корак ка даљем јачању поверења јавности у систем одбране.
На састанку је било речи о даљем унапређењу сарадње две институције. Иако надлежне службе у МО и ВС континуирано прате рад свих целина, у организационој структури Министарства одбране постоје унутрашње јединице које могу носити ризик од корупције. Стога је неопходно да, поред већ постојећих службеника министарства који се сматрају функционерима по Закону о Агенцији за борбу против корупције, у обзир, између осталих, буду узети и генерали и војни службеници на положају. Постигнут је договор да ће Агенција за борбу против корупције и Министарство одбране предузети неопходне кораке, како би и та лица у Нацрту закона о Агенцији за борбу против корупције, била обухваћена појмом јавног функционера, односно, под контролом и надлежношћу Агенције за борбу против корупције.