Министарство одбране Републике Србије
 
08.04.2017.

Министарство одбране увек отворено за социјални дијалог




Министарство одбране је у договореном року од две недеље, покушало да закаже састанак са представницима Војног синдиката Србије, како би се заједнички решавали изазови, што је договорено на претходном састанку 18.3.2017.године.

Представници Војног синдиката Србије затражили су одлагање састанака за следећу недељу, због боравка председника тог синдиката у Москви.

У међувремену је, поред решавања значајних питања за припаднике Министарства одбране и Војске Србије, Влада Републике Србије усвојила Програм дугорочног стамбеног кредитирања професионалних војних лица на основу коjeг је у протеклих неколико дана више од 300 припадника Министарства одбране и Војске Србије, већ започело решавање свог стамбеног питања коришћењем субвенционисаног кредита.

 И поред више апела министра одбране, који су поновљени и на претходном састанку, да излазак на улице није решење за побољшање материјалног положаја припадника Министарства одбране и Војске Србије и да је Министарство одбране увек отворено за конструктивне разговоре из домена синдикалног деловања, Војни синдикат је поново позвао своје чланове да изађу на улицу.