Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
08.04.2017.

Ministarstvo odbrane uvek otvoreno za socijalni dijalog
Ministarstvo odbrane je u dogovorenom roku od dve nedelje, pokušalo da zakaže sastanak sa predstavnicima Vojnog sindikata Srbije, kako bi se zajednički rešavali izazovi, što je dogovoreno na prethodnom sastanku 18.3.2017.godine.

Predstavnici Vojnog sindikata Srbije zatražili su odlaganje sastanaka za sledeću nedelju, zbog boravka predsednika tog sindikata u Moskvi.

U međuvremenu je, pored rešavanja značajnih pitanja za pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Vlada Republike Srbije usvojila Program dugoročnog stambenog kreditiranja profesionalnih vojnih lica na osnovu kojeg je u proteklih nekoliko dana više od 300 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, već započelo rešavanje svog stambenog pitanja korišćenjem subvencionisanog kredita.

 I pored više apela ministra odbrane, koji su ponovljeni i na prethodnom sastanku, da izlazak na ulice nije rešenje za poboljšanje materijalnog položaja pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i da je Ministarstvo odbrane uvek otvoreno za konstruktivne razgovore iz domena sindikalnog delovanja, Vojni sindikat je ponovo pozvao svoje članove da izađu na ulicu.