Министарство одбране Републике Србије
 
31.03.2017.

Уручење уверења алжирским докторантима



Петорици припадника Оружаних снага Демократске Народне Републике Алжир данас је начелник Војне академије генерал-мајор Горан Зековић уручио уверења о завршеним докторским академским студијама на тој институцији.
 Уручење уверења алжирским докторантима
Претходне три и по године они су, на студијском програму Војномашинско инжењерство, обавили истраживања и израдили докторске радове које су одбранили крајем марта.
 
Догађају су присуствовали изасланик одбране Алжира пуковник Ахмед Будра, в.д. декана Војне академије пуковник проф. др Миленко Андрић и представници те научне институције.
 
Честитајући новим докторима наука, генерал Зековић је изразио задовољство њиховим радом и залагањем, као и посвећеношћу које су показали током трајања докторских студија.

Уручење уверења алжирским докторантима 
– Посебно сам усхићен вашим познавањем српског језика, чијим сте учењем и започели боравак у нашој земљи, али и нивоом стручности који сте показали, дајући добар пример свим нашим полазиницима – рекао је начелник Војне академије.
 
Докторанти су изразили задовољство због услова које су током трајања студија имали на Војној академији, због чега су посебно захвалили домаћинима, као и представницима Југоимпорт СДПР и Војнотехничког института, али и Министарству одбране своје земље на поверењу. Истакли су да је докторат само отварање врата за њихов даљи научни рад, те да се надају да ће њиховим стопама кренути нови млади људи из Алжира, који у Србији имају све услове за стручно усавршавање.
photoФОТОГАЛЕРИЈА