Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
31.03.2017.

Uručenje uverenja alžirskim doktorantima



Petorici pripadnika Oružanih snaga Demokratske Narodne Republike Alžir danas je načelnik Vojne akademije general-major Goran Zeković uručio uverenja o završenim doktorskim akademskim studijama na toj instituciji.
 Uručenje uverenja alžirskim doktorantima
Prethodne tri i po godine oni su, na studijskom programu Vojnomašinsko inženjerstvo, obavili istraživanja i izradili doktorske radove koje su odbranili krajem marta.
 
Događaju su prisustvovali izaslanik odbrane Alžira pukovnik Ahmed Budra, v.d. dekana Vojne akademije pukovnik prof. dr Milenko Andrić i predstavnici te naučne institucije.
 
Čestitajući novim doktorima nauka, general Zeković je izrazio zadovoljstvo njihovim radom i zalaganjem, kao i posvećenošću koje su pokazali tokom trajanja doktorskih studija.

Uručenje uverenja alžirskim doktorantima 
– Posebno sam ushićen vašim poznavanjem srpskog jezika, čijim ste učenjem i započeli boravak u našoj zemlji, ali i nivoom stručnosti koji ste pokazali, dajući dobar primer svim našim polazinicima – rekao je načelnik Vojne akademije.
 
Doktoranti su izrazili zadovoljstvo zbog uslova koje su tokom trajanja studija imali na Vojnoj akademiji, zbog čega su posebno zahvalili domaćinima, kao i predstavnicima Jugoimport SDPR i Vojnotehničkog instituta, ali i Ministarstvu odbrane svoje zemlje na poverenju. Istakli su da je doktorat samo otvaranje vrata za njihov dalji naučni rad, te da se nadaju da će njihovim stopama krenuti novi mladi ljudi iz Alžira, koji u Srbiji imaju sve uslove za stručno usavršavanje.
photoFOTOGALERIJA