Министарство одбране Републике Србије
 
06.03.2017.

Састанак Радне групе за нормализацију ваздушног саобраћаја




Министар одбране Зоран Ђорђевић руководио је данас састанком Радне група за питања нормализације ваздушног саобраћаја изнад Покрајине Косово и Метохија.

На састанку је било речи о прецизирању детаља у вези са предлогом платформе за преговоре која треба да буде представљена Влади Републике Србије, а о актуелним питањима из надлежности радне групе, разговараће се у Србији и Бриселу.

Уз експерте из Министарства одбране и Војске Србије, радну групу чине и експерти из Министарства спољних послова, Министарства унутрашњих послова, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Канцеларије за Косово и Метохију, Канцеларије за коородинационе послове у преговарачком процесу са привременим институцијама у Приштини, Директората цивилног ваздухопловства и Агенције за контролу лета Србије и Црне Горе.

Влада Републике Србије оформила је радну групу коју предводи министар одбране Зоран Ђорђевић и која сe бави питањима нормализације ваздушног саобраћаја за цивилне летове изнад Покрајине Косово и Метохија, укључујући и поновно успостављање авио линије Београд-Приштина.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
06.03.2017
mp4 (14,2 MB)
Састанак