Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
06.03.2017.

Sastanak Radne grupe za normalizaciju vazdušnog saobraćaja




Ministar odbrane Zoran Đorđević rukovodio je danas sastankom Radne grupa za pitanja normalizacije vazdušnog saobraćaja iznad Pokrajine Kosovo i Metohija.

Na sastanku je bilo reči o preciziranju detalja u vezi sa predlogom platforme za pregovore koja treba da bude predstavljena Vladi Republike Srbije, a o aktuelnim pitanjima iz nadležnosti radne grupe, razgovaraće se u Srbiji i Briselu.

Uz eksperte iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, radnu grupu čine i eksperti iz Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Kancelarije za koorodinacione poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama u Prištini, Direktorata civilnog vazduhoplovstva i Agencije za kontrolu leta Srbije i Crne Gore.

Vlada Republike Srbije oformila je radnu grupu koju predvodi ministar odbrane Zoran Đorđević i koja se bavi pitanjima normalizacije vazdušnog saobraćaja za civilne letove iznad Pokrajine Kosovo i Metohija, uključujući i ponovno uspostavljanje avio linije Beograd-Priština.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
06.03.2017
mp4 (14,2 MB)
Sastanak