Министарство одбране Републике Србије
 
01.03.2017.

Наставља се потрага за несталима у ТРЗ Крагујевац



Припадници Министарства одбране и Министарства унутрашњих послова настављају интензивну потрагу за тројицом припадника Техничког ремонтног завода у Крагујевцу. Дронови и једно робот возило ангажовани су у потрази за капетаном Дарком Костићем и цивилним лицима Дејаном Ковачевићем и Жељком Николићем.
 
Два лица која су синоћ превезена из крагујевачког Клиничког центра на Војномедицинску академију, са специфичним повредама бласт типа, у стабилном су стању, оријентисани и комуникативни и под сталним надзором лекара. Остали повређени који се налазе у Клиничком центру у Крагујевцу су такође у стабилном стању.
 
Министар одбране Зоран Ђорђевић формирао је комисију ради утврђивања околности настанка ванредног догађаја и одговорности. Председник комисије је бригадни генерал Миле Јелић, начелник Управе за кадрове Сектора за људске ресурсе, а у комисији су стручњаци за проблематику муниције, наоружања и експлозивних средстава из Министарства одбране и Војске Србије, као и Војнотехничког института. Такође, министар одбране наложио је ванредни инспекцијски надзор који спроводи Инспекторат одбране.