Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.03.2017.

Nastavlja se potraga za nestalima u TRZ Kragujevac



Pripadnici Ministarstva odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju intenzivnu potragu za trojicom pripadnika Tehničkog remontnog zavoda u Kragujevcu. Dronovi i jedno robot vozilo angažovani su u potrazi za kapetanom Darkom Kostićem i civilnim licima Dejanom Kovačevićem i Željkom Nikolićem.
 
Dva lica koja su sinoć prevezena iz kragujevačkog Kliničkog centra na Vojnomedicinsku akademiju, sa specifičnim povredama blast tipa, u stabilnom su stanju, orijentisani i komunikativni i pod stalnim nadzorom lekara. Ostali povređeni koji se nalaze u Kliničkom centru u Kragujevcu su takođe u stabilnom stanju.
 
Ministar odbrane Zoran Đorđević formirao je komisiju radi utvrđivanja okolnosti nastanka vanrednog događaja i odgovornosti. Predsednik komisije je brigadni general Mile Jelić, načelnik Uprave za kadrove Sektora za ljudske resurse, a u komisiji su stručnjaci za problematiku municije, naoružanja i eksplozivnih sredstava iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i Vojnotehničkog instituta. Takođe, ministar odbrane naložio je vanredni inspekcijski nadzor koji sprovodi Inspektorat odbrane.