Министарство одбране Републике Србије
 
28.02.2017.

Министар Ђорђевић на Конференцији изасланика одбране



Министар одбране Зоран Ђорђевић обратио се данас изасланицима одбране окупљеним на седмој Конференцији изасланика одбране Републике Србије у Дому Гарде на Топчидеру.
 Министар Ђорђевић на Конференцији изасланика одбране
Скупу, којим је руководио заменик директора Војнообавештајне агенције пуковник Зоран Стојковић, присуствовали су и најближи сарадници министра одбранe као и припадници Војнообавештајне агенције.
 
Том приликом, министар Ђорђевић је истакао да су изасланици одбране огледало наше Војске и државе у свету и да се њихов рад и поступци у иностранству перципирају као слика наше државе.

 
- Данас ситуација у свету није ни мало једноставна, али ви увек треба да будете на страни Републике Србије и Србија увек треба да вам буде на памети – поручио је министар Ђорђевић додајући да је један од најважнијих задатака изасланика одбране да углед наше земље подигну на још виши ниво и да својим излагањима и наступима покушају да представе Србију онаквом каква јесте.
 
Према речима министра, ми смо поносан народ који се увек борио на страни победника и правде, а стратешка одлука наше земље је пут ка Европској унији и војна неутралност.
 Министар Ђорђевић на Конференцији изасланика одбране

Током излагања, Ђорђевић је указао на значај међународних војних вежби са што више различитих армија широм света, као прилику за размену искустава и развијање билатералних односа. Министар одбране се, такође, осврнуо на опремање и модернизацију Војке Србије у протеклој години, резултате наменске индустрије наше земље, учешће у мултинационалним операцијама као и на актуелне безбедносне изазове са којима се наша земља суочава.
 
Говорећи о значају Конференције, заменик директора ВОА пуковник Стојковић истакао је да је тај скуп одлична прилика да се изврши анализа рада изасланика одбране у протеклој години и да од свих релевантних људи из система одбране добију инструкције и јасни задаци за наредну годину.
 
Завршни део данашњег сусрета био је резервисан за питања изасланика одбране и разговор са министром Ђорђевићем. 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА