Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
28.02.2017.

Ministar Đorđević na Konferenciji izaslanika odbrane



Ministar odbrane Zoran Đorđević obratio se danas izaslanicima odbrane okupljenim na sedmoj Konferenciji izaslanika odbrane Republike Srbije u Domu Garde na Topčideru.
 Ministar Đorđević na Konferenciji izaslanika odbrane
Skupu, kojim je rukovodio zamenik direktora Vojnoobaveštajne agencije pukovnik Zoran Stojković, prisustvovali su i najbliži saradnici ministra odbrane kao i pripadnici Vojnoobaveštajne agencije.
 
Tom prilikom, ministar Đorđević je istakao da su izaslanici odbrane ogledalo naše Vojske i države u svetu i da se njihov rad i postupci u inostranstvu percipiraju kao slika naše države.

 
- Danas situacija u svetu nije ni malo jednostavna, ali vi uvek treba da budete na strani Republike Srbije i Srbija uvek treba da vam bude na pameti – poručio je ministar Đorđević dodajući da je jedan od najvažnijih zadataka izaslanika odbrane da ugled naše zemlje podignu na još viši nivo i da svojim izlaganjima i nastupima pokušaju da predstave Srbiju onakvom kakva jeste.
 
Prema rečima ministra, mi smo ponosan narod koji se uvek borio na strani pobednika i pravde, a strateška odluka naše zemlje je put ka Evropskoj uniji i vojna neutralnost.
 Ministar Đorđević na Konferenciji izaslanika odbrane

Tokom izlaganja, Đorđević je ukazao na značaj međunarodnih vojnih vežbi sa što više različitih armija širom sveta, kao priliku za razmenu iskustava i razvijanje bilateralnih odnosa. Ministar odbrane se, takođe, osvrnuo na opremanje i modernizaciju Vojke Srbije u protekloj godini, rezultate namenske industrije naše zemlje, učešće u multinacionalnim operacijama kao i na aktuelne bezbednosne izazove sa kojima se naša zemlja suočava.
 
Govoreći o značaju Konferencije, zamenik direktora VOA pukovnik Stojković istakao je da je taj skup odlična prilika da se izvrši analiza rada izaslanika odbrane u protekloj godini i da od svih relevantnih ljudi iz sistema odbrane dobiju instrukcije i jasni zadaci za narednu godinu.
 
Završni deo današnjeg susreta bio je rezervisan za pitanja izaslanika odbrane i razgovor sa ministrom Đorđevićem. 
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA