Министарство одбране Републике Србије
 
26.02.2017.

Министар Ђорђевић и генерал Диковић обишли повређене припаднике Војске




Министар одбране Зоран Ђорђевић и начелник Генералштаба  генерал Љубиша Диковић,  са сарадницима, обишли су данас припаднике Војске Србије који се опорављају у нишкој Војној болници након саобраћајне незгоде у којој је аутобус са припадницима 4. бригаде Копнене војске слетео с пута код Владичиног Хана.

Заступник управника Војне болнице  пуковник др Јовица Станојковић информисао је министра Ђорђевића  и генерала Диковића  о стању и току опоравка повређених који су након незгоде  задржани на лечењу у тој болници. Пуковник др Станојковић је том приликом  рекао да је један припадник који је имао теже телесне повреде пребачен на  даље лечење у Војномедицинску академију, док ће лакше  повређени бити ускоро пуштени на кућно лечење.

У разговору са повређеним припадницима  4 . бригаде, министар Ђорђевић и генерал Диковић  су се  распитивали о току њиховог опоравка  и уверили  се да је  здравствено стање повређених стабилно и задовољавајуће.

Министар одбране Зоран Ђорђевић посетио је у поподневним часовима и старијег водника М.Н, припадника 4. бригаде Копнене војске који је задобио теже повреде у саобраћајној незгоди у близини Владичиног Хана, те је збринут у Војномедицинској академији. Заступник начелника Војномедицинске академије пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић и дежурно медицинско особље потврдили су министру да су предузете све неопходне мере медицинског збрињавања и да се пацијент стабилно опоравља.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
26.02.2017
mp4 (28 MB)
Обиказак повређених