Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.02.2017.

Ministar Đorđević i general Diković obišli povređene pripadnike Vojske




Ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba  general Ljubiša Diković,  sa saradnicima, obišli su danas pripadnike Vojske Srbije koji se oporavljaju u niškoj Vojnoj bolnici nakon saobraćajne nezgode u kojoj je autobus sa pripadnicima 4. brigade Kopnene vojske sleteo s puta kod Vladičinog Hana.

Zastupnik upravnika Vojne bolnice  pukovnik dr Jovica Stanojković informisao je ministra Đorđevića  i generala Dikovića  o stanju i toku oporavka povređenih koji su nakon nezgode  zadržani na lečenju u toj bolnici. Pukovnik dr Stanojković je tom prilikom  rekao da je jedan pripadnik koji je imao teže telesne povrede prebačen na  dalje lečenje u Vojnomedicinsku akademiju, dok će lakše  povređeni biti uskoro pušteni na kućno lečenje.

U razgovoru sa povređenim pripadnicima  4 . brigade, ministar Đorđević i general Diković  su se  raspitivali o toku njihovog oporavka  i uverili  se da je  zdravstveno stanje povređenih stabilno i zadovoljavajuće.

Ministar odbrane Zoran Đorđević posetio je u popodnevnim časovima i starijeg vodnika M.N, pripadnika 4. brigade Kopnene vojske koji je zadobio teže povrede u saobraćajnoj nezgodi u blizini Vladičinog Hana, te je zbrinut u Vojnomedicinskoj akademiji. Zastupnik načelnika Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević i dežurno medicinsko osoblje potvrdili su ministru da su preduzete sve neophodne mere medicinskog zbrinjavanja i da se pacijent stabilno oporavlja.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
26.02.2017
mp4 (28 MB)
Obilazak povredjenih