Министарство одбране Републике Србије
 
22.02.2017.

Састанак са амбасадором Ирана



Министар одбране Зоран Ђорђевић и амбасадор Исламске Републике Иран Хосеин Мола Абдолахи (Hossein Molla Abdollahi) разговарали су данас о унапређењу сарадње двеју земаља у области одбране.

Саговорници су се сагласили да постоји обострани интерес за јачање билатералних односа, та да су војна медицина и војно образовање кључне области у којима је могуће развијати сарадњу. Министар одбране Зоран Ђорђевић истакао је да Србија настоји да сарађује са свим земљама посвећеним политици мира, поштовању међународног права, територијалног интегритета и суверенитета држава.

У том смислу, Министарство одбране наставља да води избалансирану политику одбране и непрестано ради на даљем развоју односа у области одбране са свим државама и међународним организацијама, у складу са дефинисаним националним интересима. Уосталом, рекао је Ђорђевић, актуелна мигрантска криза показала је узајамну повезаност и просторно веома удаљених региона, а безбедносни изазови се преплићу до те мере да се сигурност једног региона не може посматрати изоловано од остатка света. Имајући то у виду, Министарство одбране и Војска Србије, ангажовањем у Заједничким снагама војске и полиције, пружају снажну подршку у ублажавању последица мигрантске кризе.

Министар Ђорђевић је још једном захвалио на принципијелној подршци Исламске Републике Иран легитимним напорима Србије на очувању свог суверенитета и територијалног интегритета.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
22.02.2017
mp4 (25,16 MB)
Састанак