Министарство одбране Републике Србије
 
03.02.2017.

Књиге на поклон ученицима у Панчеву и СомборуУ оквиру промоције војног позива и поводом школске славе Савиндана, данас су на предлог министра одбране Зорана Ђорђевића, уручени поклон пакети књига школским библиотекама Машинске школе у Панчеву и Економске школе у Сомбору.

Књиге на поклон ученицима у Панчеву и Сомбору
Бригадни генерал Зоран Величковић, командант Специјалне бригаде, уручио је поклон пакет са 101 књигом у издању Медија центра „Одбрана“, директору Машинске школе у Панчеву Миодрагу Илићу.
 
„Књига је моћно оружје, проширује знање и видике, оплемењује, наводи на размишљања, упознаје са историјом и чува традицију. Чини нас бољим људима“, рекао је том приликом генерал Величковић.
 
На свечаности у сомборској Економској школи, поклон пакет књига уручио је пуковник Стевица Карапанџин, директор Медија центра „Одбрана“.
 Књиге на поклон ученицима у Панчеву и Сомбору
„У данима када се расписују конкурси за упис у војне школе, желимо да средњошколској омладини приближимо војни позив посредством онога што јој је најпотребније – а то су књиге“, рекао је пуковник Карапанџин.
 
Свечаности су присуствовали ученици и наставници Економске школе, представници Западно-бачког округа, локалне самоуправе и потпуковник Иван Орбовић, командант Првог центра за обуку Војске Србије у Сомбору.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА