Министарство одбране Републике Србије
 
01.02.2017.

Министар Ђорђевић у посети ВМЦ Нови Сад



Министар одбране Зоран Ђорђевић са сарадницима обишао је данас Војномедицински центар у Новом Саду.
 
Током обиласка oдељења и кабинета и разговора са запосленима, министар Ђорђевић се посебно интересовао за услове рада, ниво и квалитет услуга и опремљеност медицинским апаратима са чиме га је упознао и управник Војномедицинског центра пуковник Братољуб Бркљача.
Ministar DJordjevic u poseti VMC Novi Sad
Министар Ђорђевић одржао је и састанак са колективом војне болнице и упознао их са планираним реформама војног здравства, плановима за побољшање материјалног положаја припадника Министарства одбране и Војске Србије, као и планираним инфраструктурним улагањима, посебно у војно здравство, која се очекују у наредним годинама.

- У разговору са управником и колективом болнице упознао сам се са свим потешкоћама са којима се сусрећу запослени у Војномедицинском центру. Разговарали смо и о плановима за будућност војног здравства. Закључили смо шта је то потребно, и шта ћемо радити у наредном периоду. У раду има малих потешкоћа, али свакако ћемо се трудити да их пребродимо. Мислим да у наредним годинама можемо очекивати светло на крају тунела, односно да новосадску војну болницу поставимо на стабилне ноге. - рекао је министар Ђорђевић.

Министар Ђорђевић је најавио реорганизацију и значајнија улагања у војно здравство у наредном периоду. 
- У односу на прошлу годину биће нешто више више пара за лекове. Можда не у довољној мери о колико се очекује, али мислим да ћемо лаганим занављањем и домаћинским односом према финансијским средствима постићи да се на лагеру војних здравстених установа нађе више и санитетског материјала и лекова. - нагласио је министар Ђорђевић прилком обиласка новосадског војномедицинског центра.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
01.02.2017
mp4 (41,11 MB)
Изјава министра Ђорђевића
01.02.2017
mp4 (38,86 MB)
Обилазак ВМЦ Нови Сад