Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.02.2017.

Ministar Đorđević u poseti VMC Novi Sad



Ministar odbrane Zoran Đorđević sa saradnicima obišao je danas Vojnomedicinski centar u Novom Sadu.
 
Tokom obilaska odeljenja i kabineta i razgovora sa zaposlenima, ministar Đorđević se posebno interesovao za uslove rada, nivo i kvalitet usluga i opremljenost medicinskim aparatima sa čime ga je upoznao i upravnik Vojnomedicinskog centra pukovnik Bratoljub Brkljača.
Ministar DJordjevic u poseti VMC Novi Sad
Ministar Đorđević održao je i sastanak sa kolektivom vojne bolnice i upoznao ih sa planiranim reformama vojnog zdravstva, planovima za poboljšanje materijalnog položaja pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i planiranim infrastrukturnim ulaganjima, posebno u vojno zdravstvo, koja se očekuju u narednim godinama.

- U razgovoru sa upravnikom i kolektivom bolnice upoznao sam se sa svim poteškoćama sa kojima se susreću zaposleni u Vojnomedicinskom centru. Razgovarali smo i o planovima za budućnost vojnog zdravstva. Zaključili smo šta je to potrebno, i šta ćemo raditi u narednom periodu. U radu ima malih poteškoća, ali svakako ćemo se truditi da ih prebrodimo. Mislim da u narednim godinama možemo očekivati svetlo na kraju tunela, odnosno da novosadsku vojnu bolnicu postavimo na stabilne noge. - rekao je ministar Đorđević.

Ministar Đorđević je najavio reorganizaciju i značajnija ulaganja u vojno zdravstvo u narednom periodu. 
- U odnosu na prošlu godinu biće nešto više više para za lekove. Možda ne u dovoljnoj meri o koliko se očekuje, ali mislim da ćemo laganim zanavljanjem i domaćinskim odnosom prema finansijskim sredstvima postići da se na lageru vojnih zdravstenih ustanova nađe više i sanitetskog materijala i lekova. - naglasio je ministar Đorđević prilkom obilaska novosadskog vojnomedicinskog centra.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
01.02.2017
mp4 (41,11 MB)
Izjava ministra Đorđevića
01.02.2017
mp4 (38,86 MB)
Obilazak VMC Novi Sad