Министарство одбране Републике Србије
 
26.01.2017.

Анализа Регионалног центра Министарства одбране Београд



У просторијама Команде РВ и ПВО, Управа Регионалног центра Министарства одбране Београд извршила је анализу реализације задатака из функционалне надлежности за 2016. годину.
 
Анализу је отворио начелник Регионалног центра МО Београд пуковник Драган Стојчић, након чега су учесници изнели најбитније показатеље о реализованим задацима у 2016. години.
 
Регионални  центар МО Београд у току године увео је у војну евиденцију 14.416 регрута. У односу на 2015. годину уведено је 6.175 регрута више. Постигнути су најбољи резултати увођења у војну евиденцију у последње три године.
 
У току године, ради упућивања на добровољно служење војног рока са оружјем у центре за обуку упућено је 306 кандидатa. У сарадњи са представницима субјеката система одбране у потпуности су реализовани задаци попуне ратних јединица Министарства одбране, Војске Србије и специјалних јединица цивилне заштите са лицима из резервног састава и покретним стварима, а јединица радне обавезе са обвазницима радне обавезе.
 
Регионални   центар   Министарства   одбране   Београд   је  војна установа Министарства одбране, организационо и функционално везана за Управу за обавезе одбране Сектора за људске ресурсе, уједно је и територијална јединица Управе за обавезе одбране образована за територију града Београда и обавља послове који се односе на планирање припрема за одбрану, војну, радну и материјалну обавезу.