Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.01.2017.

Analiza Regionalnog centra Ministarstva odbrane Beograd



U prostorijama Komande RV i PVO, Uprava Regionalnog centra Ministarstva odbrane Beograd izvršila je analizu realizacije zadataka iz funkcionalne nadležnosti za 2016. godinu.
 
Analizu je otvorio načelnik Regionalnog centra MO Beograd pukovnik Dragan Stojčić, nakon čega su učesnici izneli najbitnije pokazatelje o realizovanim zadacima u 2016. godini.
 
Regionalni  centar MO Beograd u toku godine uveo je u vojnu evidenciju 14.416 regruta. U odnosu na 2015. godinu uvedeno je 6.175 regruta više. Postignuti su najbolji rezultati uvođenja u vojnu evidenciju u poslednje tri godine.
 
U toku godine, radi upućivanja na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u centre za obuku upućeno je 306 kandidata. U saradnji sa predstavnicima subjekata sistema odbrane u potpunosti su realizovani zadaci popune ratnih jedinica Ministarstva odbrane, Vojske Srbije i specijalnih jedinica civilne zaštite sa licima iz rezervnog sastava i pokretnim stvarima, a jedinica radne obaveze sa obvaznicima radne obaveze.
 
Regionalni   centar   Ministarstva   odbrane   Beograd   je  vojna ustanova Ministarstva odbrane, organizaciono i funkcionalno vezana za Upravu za obaveze odbrane Sektora za ljudske resurse, ujedno je i teritorijalna jedinica Uprave za obaveze odbrane obrazovana za teritoriju grada Beograda i obavlja poslove koji se odnose na planiranje priprema za odbranu, vojnu, radnu i materijalnu obavezu.