Министарство одбране Републике Србије
 
27.12.2016.

Златне плакете за пензионисане генерале



Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић уручио је данас, у касарни „Бањица 2“, златне плакете Војске Србије генералима који одлазе у пензију и стимулативне мере члановима проширеног колегијума.

 
Досадашњи начелници Управе за оперативне послове генерал-мајор Војин Ч. Јондић, Управе за људске ресурсе бригадни генерал Стојан Коњиковац и Управе за обуку и доктрину бригадни генерал Маринко Павловић стекли су услове за одлазак у пензију. Генерал Диковић је такође златне плакете Војске Србије уручио и двојици генерала који су у пензији од октобра 2016. године – бригадним генералима Драгосаву Лацковићу и Славољубу Дабићу.
 
Генерал Диковић је истакао да је 2016. година била „година доброг планирања и израде пројеката за наредне године“.

 
- Имамо способне људе за планирање, организацију и за спровођење дела. Одајем свима признање на упорности и стабилности, сарадњи и схватању задатка те вашем непосредном раду у реализацији бројних задатака и обавеза, рекао је начелник Генералштаба те подсетио присутне на резултате Војске Србије постигнуте у 2016. години.
 
Он је, говорећи о петорици пензионисаних генерала, нагласио да је реч о изузетним старешинама, сарадницима и пријатељима, а генерали су истакли да им је част што су били део система одбране.     

 
Данашњој свечаности присуствовали су и председници савета родова и служби Војске Србије и начелници одељења из управа Генералштаба.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
28.12.2016
mp4 (33,71 MB)
Обраћање генерала Диковића
28.12.2016
mp4 (34,01 MB)
Свечаност