Министарство одбране Републике Србије
 
23.12.2016.

Честитка министра одбране поводом Дана Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране




Свим припадницима Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране честитам 24. децембар – Дан вида.
 
Дан Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране одређен је у знак сећања на 1912. годину, када је војвода Радомир Путник, на основу Одлуке српског Војног министарства и Главног Генералштаба, донео Решење о формирању Ваздухопловне команде са седиштем у Нишу. Припадници вашег вида са поносом настављају традицију дугу више од једног века.
 
Користећи богато искуство и знање, у протеклом периоду уложили сте максималне напоре у извршавању наменских задатака. Јединице Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране постигле су видне резултате у стручној обуци и оспособљавању и умногоме допринеле развоју укупних оперативних способоности Војске Србије. Предстојеће обавезе и планирани задаци пред припаднике Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране постављају нове и сложене захтеве. Највећа вредност овог вида Војске Србије је у људима и њиховом знању.
 
Уверен да ће се напори који се улажу у модернизацију српског војног ваздухопловства, у чему имате пуну подршку Министарства одбране и државе, исплатити и допринети успешнијем и квалитетнијем извршавању постављених задатака, честитам вам празник.