Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.12.2016.

Čestitka ministra odbrane povodom Dana Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane




Svim pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane čestitam 24. decembar – Dan vida.
 
Dan Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane određen je u znak sećanja na 1912. godinu, kada je vojvoda Radomir Putnik, na osnovu Odluke srpskog Vojnog ministarstva i Glavnog Generalštaba, doneo Rešenje o formiranju Vazduhoplovne komande sa sedištem u Nišu. Pripadnici vašeg vida sa ponosom nastavljaju tradiciju dugu više od jednog veka.
 
Koristeći bogato iskustvo i znanje, u proteklom periodu uložili ste maksimalne napore u izvršavanju namenskih zadataka. Jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane postigle su vidne rezultate u stručnoj obuci i osposobljavanju i umnogome doprinele razvoju ukupnih operativnih sposobonosti Vojske Srbije. Predstojeće obaveze i planirani zadaci pred pripadnike Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane postavljaju nove i složene zahteve. Najveća vrednost ovog vida Vojske Srbije je u ljudima i njihovom znanju.
 
Uveren da će se napori koji se ulažu u modernizaciju srpskog vojnog vazduhoplovstva, u čemu imate punu podršku Ministarstva odbrane i države, isplatiti i doprineti uspešnijem i kvalitetnijem izvršavanju postavljenih zadataka, čestitam vam praznik.