Министарство одбране Републике Србије
 
14.12.2016.

Министар одбране са представницима синдиката „Независност“



Министар одбране Зоран Ђорђевић разговарао је данас са представницима Уједињеног гранског синдиката управе, правосуђа, одбране и полиције „Независност„ о могућностима побољшања материјалног статуса професионалних припадника Војске Србије.
 
Министар Ђорђевић истакао је још једном да је увек отворен за дијалог који има за циљ побољшање материјалног статуса запослених у систему одбране и да ће Министарство одбране уважити сваки реалан захтев којим се могу превазићи постојећи проблеми.

Министар одбране са представницима синдиката „Независност“ 
Председник гранског синдиката „Независност“ Драган Чабрић нагласио је да постоји изражен политички утицај на рад синдиката у Војсци Србије који се користи зарад придобијања чланства.
 
- Ми водимо конструктивну мирнодопску синдикалну политику и увек смо за дијалог. Протестима и притисцима на улици се не решавају проблеми већ је потребно да се вратимо за преговарачки сто и афирмишемо социјални дијалог, додао је Чабрић.
 
Министар Ђорђевић је упознао представнике синдиката са активностима које се предузимају са циљем унапређења материјалног статуса припадника Војске Србије.
 
- Потписали смо уговоре са бројним компанијама где наши припадници могу куповати храну, белу технику, гориво и сл. уз посебне погодности и на рате без камате. Плате сада не можемо повећати више од пет процената, али можемо и радимо увек да на све друге могуће начине побољшамо живот и рад припадника Војске Србије. То је приоритет изнад свих приоритета, истакао је Ђорђевић.
 
Председник синдиката „Независност“ и чланови овог синдиката који су припадници Војске Србије, изнели су примедбе и предлоге који се односе на услове живота и рада  припадника система одбране, посебно истичући положај професионалних војника. Они су поздравили идеју о формирању Војнодоходовне установе за физичко-техничко обезбеђење где би професионални војници наставили свој ангажман по истеку уговора за рад у Војсци Србије.
 
Једна од тема разоговора била је и могућност продужења уговоре за подофицире који су примљени у војну службу на одређено. Министар Ђорђевић је рекао да ће размотрити све могућности за наставак њиховог професионалног ангажовања у Војсци Србије.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
14.12.2016
mp4 (25,85 MB)
Састанак