Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.12.2016.

Ministar odbrane sa predstavnicima sindikata „Nezavisnost“



Ministar odbrane Zoran Đorđević razgovarao je danas sa predstavnicima Ujedinjenog granskog sindikata uprave, pravosuđa, odbrane i policije „Nezavisnost„ o mogućnostima poboljšanja materijalnog statusa profesionalnih pripadnika Vojske Srbije.
 
Ministar Đorđević istakao je još jednom da je uvek otvoren za dijalog koji ima za cilj poboljšanje materijalnog statusa zaposlenih u sistemu odbrane i da će Ministarstvo odbrane uvažiti svaki realan zahtev kojim se mogu prevazići postojeći problemi.

Ministar odbrane sa predstavnicima sindikata „Nezavisnost“ 
Predsednik granskog sindikata „Nezavisnost“ Dragan Čabrić naglasio je da postoji izražen politički uticaj na rad sindikata u Vojsci Srbije koji se koristi zarad pridobijanja članstva.
 
- Mi vodimo konstruktivnu mirnodopsku sindikalnu politiku i uvek smo za dijalog. Protestima i pritiscima na ulici se ne rešavaju problemi već je potrebno da se vratimo za pregovarački sto i afirmišemo socijalni dijalog, dodao je Čabrić.
 
Ministar Đorđević je upoznao predstavnike sindikata sa aktivnostima koje se preduzimaju sa ciljem unapređenja materijalnog statusa pripadnika Vojske Srbije.
 
- Potpisali smo ugovore sa brojnim kompanijama gde naši pripadnici mogu kupovati hranu, belu tehniku, gorivo i sl. uz posebne pogodnosti i na rate bez kamate. Plate sada ne možemo povećati više od pet procenata, ali možemo i radimo uvek da na sve druge moguće načine poboljšamo život i rad pripadnika Vojske Srbije. To je prioritet iznad svih prioriteta, istakao je Đorđević.
 
Predsednik sindikata „Nezavisnost“ i članovi ovog sindikata koji su pripadnici Vojske Srbije, izneli su primedbe i predloge koji se odnose na uslove života i rada  pripadnika sistema odbrane, posebno ističući položaj profesionalnih vojnika. Oni su pozdravili ideju o formiranju Vojnodohodovne ustanove za fizičko-tehničko obezbeđenje gde bi profesionalni vojnici nastavili svoj angažman po isteku ugovora za rad u Vojsci Srbije.
 
Jedna od tema razogovora bila je i mogućnost produženja ugovore za podoficire koji su primljeni u vojnu službu na određeno. Ministar Đorđević je rekao da će razmotriti sve mogućnosti za nastavak njihovog profesionalnog angažovanja u Vojsci Srbije.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
14.12.2016
mp4 (25,85 MB)
Sastanak