Министарство одбране Републике Србије
 
02.12.2016.

Министар одбране посетио „Јумко“



Министар одбране посетио ЈумкоМинистар одбране Зоран Ђорђевић посетио је данас привредно друштво ХКПК  „Јумко“ АД Врање где је обишао неколико погона те фабрике и разговарао са руководством познатог врањског текстилца.  Вршилац дужности генералног директора „Јумка“  Бранислав Трајковић упознао је министра  са производним програмом фабрике и степеном реализације уговора које то привредно друштво има са Војском Србије. Било је речи и о реализацији будућих задатака везаних за развој интендантске опреме.
 
­-Министарство одбране има великих планова за овом фабриком. У наредном периоду очекује нас реструктуирање и оснивање једног новог предузећа које ће се звати „Јумко-наменска“.  Министарство одбране ће у наредном периоду направити план реструктуирања – рекао је министар одбране и истакао да ће се видети како и на који начин ће „Јумко“ да израђује униформе не само за Министарство одбране већ и за Министарство унутрашњих послова, те да побољша свој извоз.

-Имаћемо нову компанију која ће позитивно пословати и давати подстицај привреди овде у Врању – нагласио је Ђорђевић.
 Министар одбране посетио Јумко
Министарство одбране је у периоду од 2010. до 2016. са привредним друштвом „Јумко“ закључило више уговора у вредности већој од 2,1 милијарде динара за набавку око 50.200 комплета маскирне униформе М-10 и више од 32.000 комада појединачних делова опреме из наведеног комплета – војничких маскирних комбинезона, летњих војничких маскирних панталона и друго. У наредној години планирана је набавка комплета маскирне војничке униформе М-10, летњих војничких маскирних панталона М-12 и израда нултих серија модуларних војничких ранаца и делова летње теренске униформе.
 
Друштво израђује и испоручује специјалну одећу и за стране полиције и армије. Најбољи резултати у извозу су постигнути на немачком, аустријском и холандском тржишту, за чије потребе је „Јумко“ у досадашњем периоду израђивао и испоручивао различите врсте војничких униформи.
 
Састанку у „Јумку“ присуствовали су и помоћник министра одбране за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић, државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић, начелник Пчињског округа Срећко Пејковић, градоначелник Врања Слободан Миленковић, представници Управе за општу логистику и Војнотехничког института.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
02.12.2016
mp4 (18,12 MB)
Изјава министра Ђорђевића
02.12.2016
mp4 (26,35 MB)
Посета