Министарство одбране Републике Србије
 
02.12.2016.

Честитка министра одбране поводом Дана војних ветерана



Свим војним ветеранима упућујем искрене честитка поводом 4. децембра – Дана војних ветерана.
 
Настављајући традицију старих ратника Војске Краљевине Србије, дугу више од једног века, друга је година од када је установљен Дан војних ветерана, као један од војних празника у Министарству одбране и Војсци Србије, у знак сећања на 4. децембар 1912. године, велики историјски догађај за Србију – потписивање примирја у Првом балканском рату.
 
Војни ветерани су иза себе у историји ратовања на нашим просторима оставили у сећање бројне победе и дали несумњив допринос целокупној српској историји. Захваљујући свим незнаним и знаним, дужних поштовања, који су дали своје животе и многима који су остали инвалиди током последњих ратних дешавања на нашим просторима, ми данас слободно живимо.
 
Уз дубоко усађену потребу да спасимо од заборава све оне који су учинили дела за памћење кроз културу сећања о постојаности српског народа у протеклим ратовима и за наш народ тешким временима, честитам вам празник, у нади да се никада не понове страдања из прошлости и да Министарство одбране и Војска Србије допринесу очувању мира у земљи, региону и шире.