Министарство одбране Републике Србије
 
01.12.2016.

Састанак Групе Србија-НАТО за реформу одбране



Ради сагледавања досадашњих резултата сарадње који се остварују кроз механизме програма „Партнерство за мир“, у Министарству одбране је одржан седамнаести пленарни састанак Групе Србија-НАТО за реформу одбране. На састанку су, поред представника Директората за планирање снага НАТО-a, учествовали представници Канцеларије НАТО-a за везу у Београду, страни војни представници акредитовани у Републици Србији из 13 држава чланица НАТО-а и програма Партнерство за мир и представници организационих јединица Министарства одбране и Војске Србије.
 Састанак Групе Србија-НАТО за реформу одбране
Током састанка су, у функцији достизања циљева партнерства које је Република Србија прихватила у мају 2016. године, приказани резултати рада радних столова у оквиру Групе. Истакнуте су активности сарадње из области које обухватају: политику одбране и планирање, људске ресурсе, логистику, развој способности Војске Србије, војно здравство и јавну дипломатију.
 
Закључено је да ће активности Групе Србија-НАТО, које се очекују у наредном периоду, уз подршку земаља чланица НАТО-а и земаља партнера програма Партнерство за мир, допринети унапређењу сарадње Републике Србије и НАТО-а. 
photoФОТОГАЛЕРИЈА