Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.12.2016.

Sastanak Grupe Srbija-NATO za reformu odbrane



Radi sagledavanja dosadašnjih rezultata saradnje koji se ostvaruju kroz mehanizme programa „Partnerstvo za mir“, u Ministarstvu odbrane je održan sedamnaesti plenarni sastanak Grupe Srbija-NATO za reformu odbrane. Na sastanku su, pored predstavnika Direktorata za planiranje snaga NATO-a, učestvovali predstavnici Kancelarije NATO-a za vezu u Beogradu, strani vojni predstavnici akreditovani u Republici Srbiji iz 13 država članica NATO-a i programa Partnerstvo za mir i predstavnici organizacionih jedinica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
 Sastanak Grupe Srbija-NATO za reformu odbrane
Tokom sastanka su, u funkciji dostizanja ciljeva partnerstva koje je Republika Srbija prihvatila u maju 2016. godine, prikazani rezultati rada radnih stolova u okviru Grupe. Istaknute su aktivnosti saradnje iz oblasti koje obuhvataju: politiku odbrane i planiranje, ljudske resurse, logistiku, razvoj sposobnosti Vojske Srbije, vojno zdravstvo i javnu diplomatiju.
 
Zaključeno je da će aktivnosti Grupe Srbija-NATO, koje se očekuju u narednom periodu, uz podršku zemalja članica NATO-a i zemalja partnera programa Partnerstvo za mir, doprineti unapređenju saradnje Republike Srbije i NATO-a. 
photoFOTOGALERIJA