Министарство одбране Републике Србије
 
30.11.2016.

Одржана седница Савета за безбедност војних учесника у саобраћају



Друга седница Савета за безбедност војних учесника у саобраћају у 2016. години одржана је у Управи за општу логистику Сектора за материјалне ресурсе на којој је спроведена анализа безбедности војних учесника у саобраћају за период јануар-септембар 2016. године и усвојени планови рада Савета за 2017. годину и Годишњи план спровођења превентивних активности за повећање безбедности војних учесника у саобраћају у 2017. години.
 Одржана седница Савета за безбедност војних учесника у саобраћају
Седницом је руководио шеф Одсека за саобраћај и транспорт Управе за општу логистику СМР пуковник Данијел Радак, а присуствовали су чланови Савета – представници јединица и установа Министарства одбране и Војске Србије, као и представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Управе саобраћајне полиције МУП-а и Агенције за безбедност саобраћаја.
 
Анализа безбедности војних учесника у саобраћају била је усмерена на стање безбедности војних учесника и основне показатеље који се односе на војна возила за период јануар-септембар 2016. године. Констатовано је да је стање нешто повољније у односу на 2015. годину, али да је потребно интензивно радити на одржавању постојећег стања.
 
Чланови Савета закључили су да је у 2017. години потребно наставити активности на побољшању безбедности војних учесника у саобраћају, посебно организовањем стручног скупа и обележавањем дана безбедности војних учесника у саобраћају.
photoФОТОГАЛЕРИЈА