Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
30.11.2016.

Održana sednica Saveta za bezbednost vojnih učesnika u saobraćaju



Druga sednica Saveta za bezbednost vojnih učesnika u saobraćaju u 2016. godini održana je u Upravi za opštu logistiku Sektora za materijalne resurse na kojoj je sprovedena analiza bezbednosti vojnih učesnika u saobraćaju za period januar-septembar 2016. godine i usvojeni planovi rada Saveta za 2017. godinu i Godišnji plan sprovođenja preventivnih aktivnosti za povećanje bezbednosti vojnih učesnika u saobraćaju u 2017. godini.
 Održana sednica Saveta za bezbednost vojnih učesnika u saobraćaju
Sednicom je rukovodio šef Odseka za saobraćaj i transport Uprave za opštu logistiku SMR pukovnik Danijel Radak, a prisustvovali su članovi Saveta – predstavnici jedinica i ustanova Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Uprave saobraćajne policije MUP-a i Agencije za bezbednost saobraćaja.
 
Analiza bezbednosti vojnih učesnika u saobraćaju bila je usmerena na stanje bezbednosti vojnih učesnika i osnovne pokazatelje koji se odnose na vojna vozila za period januar-septembar 2016. godine. Konstatovano je da je stanje nešto povoljnije u odnosu na 2015. godinu, ali da je potrebno intenzivno raditi na održavanju postojećeg stanja.
 
Članovi Saveta zaključili su da je u 2017. godini potrebno nastaviti aktivnosti na poboljšanju bezbednosti vojnih učesnika u saobraćaju, posebno organizovanjem stručnog skupa i obeležavanjem dana bezbednosti vojnih učesnika u saobraćaju.
photoFOTOGALERIJA