Министарство одбране Републике Србије
 
22.11.2016.

Излагање полазницима Курса за стратегијске руководиоце



Излагање полазницима Курса за стратегијске руководиоцеВршилац дужности помоћника министра за људске ресурсе Милош Јанковић, у име министра одбране, обратио се данас полазницима Курса за стратегијске руководиоце.
 
Јанковић је полазнике Курса упознао са актуелним стратегијским окружењем, приоритетима система одбране у 2017. години, политиком одбране и плановима за финансирање система одбране. Нагласио је још једном да је крајњи циљ Курса који похађају, а реализује се једном годишње, да кроз развој способности стратегијских руководилаца допринесе систему националне безбедности, вођењу послова безбедности на стратегијском и државном нивоу, као и лакшем препознавању и решавању актуелних изазова у области безбедности и одбране. 
 
Двонедељни курс за стратегијске руководиоце обухвата два наставна подручја: безбедност и одбрана и управљање одбраном, а реализује се кроз 11 тематских целина са предавачима из система одбране, Универзитета одбране и Београдског универзитета. Курс реализује Војна академија, односно Високе студије безбедности и одбране и Школа националне одбране, а поред предавања организују се и студијске посете институцијама које су од посебног значаја за систем националне безбедности.