Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
22.11.2016.

Izlaganje polaznicima Kursa za strategijske rukovodioce



Izlaganje polaznicima Kursa za strategijske rukovodioceVršilac dužnosti pomoćnika ministra za ljudske resurse Miloš Janković, u ime ministra odbrane, obratio se danas polaznicima Kursa za strategijske rukovodioce.
 
Janković je polaznike Kursa upoznao sa aktuelnim strategijskim okruženjem, prioritetima sistema odbrane u 2017. godini, politikom odbrane i planovima za finansiranje sistema odbrane. Naglasio je još jednom da je krajnji cilj Kursa koji pohađaju, a realizuje se jednom godišnje, da kroz razvoj sposobnosti strategijskih rukovodilaca doprinese sistemu nacionalne bezbednosti, vođenju poslova bezbednosti na strategijskom i državnom nivou, kao i lakšem prepoznavanju i rešavanju aktuelnih izazova u oblasti bezbednosti i odbrane. 
 
Dvonedeljni kurs za strategijske rukovodioce obuhvata dva nastavna područja: bezbednost i odbrana i upravljanje odbranom, a realizuje se kroz 11 tematskih celina sa predavačima iz sistema odbrane, Univerziteta odbrane i Beogradskog univerziteta. Kurs realizuje Vojna akademija, odnosno Visoke studije bezbednosti i odbrane i Škola nacionalne odbrane, a pored predavanja organizuju se i studijske posete institucijama koje su od posebnog značaja za sistem nacionalne bezbednosti.