Министарство одбране Републике Србије
 
19.11.2016.

Сто дана рада Владе



У Научно-технолошком парку "Звездара" данас је, поводом 100 дана рада Владе Републике Србије, одржана конференција за медије. У присуству чланова Владе, међу којима је био и министар одбране Зоран Ђорђевић, председник Владе Републике Србије Александар Вучић, оценио је да је Србија стабилна, на добром путу, економски напредује, безбедносно је сигурна и један је од стубова регионалне стабилности.

Он је, такође, додао да се Србија налази чврсто на европском путу, чувајући своју независност, сувереност и добре односе са свим нашим пријатељима.

Према његовим речима, највећа постигнућа владе у првих сто дана рада су фискална стабилност, сигурност и напредак српске економије у свакој сфери.

Говорећи о резултатима у ресорима, премијер Вучић је истакао да српска одбрамбена индустрија јача и свакога дана је снажнија.

- Војници, као ни полицајци, не могу да се похвале високим стандардом, али опрема и оружје су све бољи и модернији – нагласио је премијер Вучић додајући да је свакога дана све теже да се угрози независност и интегритет Србије.

Упитан о највећим изазовима у наредном периоду, премијер Вучић је истакао да га у политици „највише брину регионална и глобална нестабилност“, а у економији раст долара.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
19.11.2016
mp4 (44,68 MB)
Из обраћања премијера Александра Вучића 19.11.2016.