Министарство одбране Републике Србије
 
18.11.2016.

Састанак државног секретара са начелником Генералштаба Копнене војске Грчке




Државни секретар у Министарству одбране Ненад Нерић примио је начелника Генералштаба Копнене војске Републике Грчке генерал-потпуковника Василиоса Телидиса.
 
Током састанка констатовано је јасно опредељење за даље интензивирање односа у свим областима од заједничког интереса, па тако и у области одбране. Поред разговора о значају заједничке обуке припадника специјалних јединица и учешћу у мултинационалној операцији Уједињених нација у Либану, као и о могућностима унапређења даље сарадње кроз заједничко учешће на међународним вежбама, на састанку је било речи и о неопходности сарадње обавештајних и безбедносних служби.
 
Наиме, безбедносни изазови, ризици и претње у виду тероризма, економске и енергетске зависности и неконтролисаних миграција становништва из кризних подручја, налажу да сарадња у тој области буде подигнута на највиши могући ниво, посебно са земљама из непосредног окружења. Имајући наведено у виду, државни секретар Нерић је нагласио да Србија улаже ванредне напоре на спровођењу појачане контроле граница и спречавању криминалних активности кријумчара и трговаца људима.
 
Начелник Генералштаба Копнене војске Грчке и делегација оружаних снага те земље претходних дана посетили су Четврту бригаду Копнене војске и Центар за обуку јединица за мултинационалне операције у бази „Југ“, те су присуствовали свечаности поводом обележавања Дана Копнене војске у Нишу.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА