Министарство одбране Републике Србије
 
15.11.2016.

Државни секретар Нерић са начелником штаба Команде Здружених снага Напуљ



Државни секретар Ненад Нерић састао се са новим начелником штаба Команде Здружених снага Напуљ генерал-потпуковником Лућаном Портоланом. Током састанка размењена су мишљења о достигнутом степену сарадње и размотрени су модалитети за унапређење сарадње Министарства одбране и Војске Србије са Командом Здружених снага Напуљ.
 Државни секретар Нерић са начелником штаба Команде Здружених снага Напуљ
На састанку је констатовано да продубљени дијалог, који се огледа кроз бројне сусрете високих политичких и војних званичника у претходном периоду, допуњује практичне облике сарадње успостављене кроз бројне механизме Партнерства за мир и умногоме доприноси бољем разумевању две стране.

Државни секретар Нерић је истакао да за Републику Србију активно учешће у активностима под окриљем Програма Партнерство за мир представља оптимални оквир за остварење безбедносних циљева и унапређење одбрамбених капацитета, уз задржавање политике војне неутралности. Он је истакао значајан допринос Републике Србије у мировним операцијама УН, а посебно је нагласио висок проценат заступљености жена.
 
Такође, Нерић је нагласио да, поред сарадње под окриљем Партнерства за мир, Министарство одбране и Војска Србије изграђују међусобне односе и кроз сарадњу са КФОР-ом, што представља један од наших приоритетних задатака и истакао велики допринос Команде здружених снага Напуљ, која је надлежна за мисију КФОР, у очувању мира и безбедности, заштити неалбанског становништва и српске културне баштине на простору Косова и Метохије.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА