Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.11.2016.

Državni sekretar Nerić sa načelnikom štaba Komande Združenih snaga Napulj



Državni sekretar Nenad Nerić sastao se sa novim načelnikom štaba Komande Združenih snaga Napulj general-potpukovnikom Lućanom Portolanom. Tokom sastanka razmenjena su mišljenja o dostignutom stepenu saradnje i razmotreni su modaliteti za unapređenje saradnje Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa Komandom Združenih snaga Napulj.
 Državni sekretar Nerić sa načelnikom štaba Komande Združenih snaga Napulj
Na sastanku je konstatovano da produbljeni dijalog, koji se ogleda kroz brojne susrete visokih političkih i vojnih zvaničnika u prethodnom periodu, dopunjuje praktične oblike saradnje uspostavljene kroz brojne mehanizme Partnerstva za mir i umnogome doprinosi boljem razumevanju dve strane.

Državni sekretar Nerić je istakao da za Republiku Srbiju aktivno učešće u aktivnostima pod okriljem Programa Partnerstvo za mir predstavlja optimalni okvir za ostvarenje bezbednosnih ciljeva i unapređenje odbrambenih kapaciteta, uz zadržavanje politike vojne neutralnosti. On je istakao značajan doprinos Republike Srbije u mirovnim operacijama UN, a posebno je naglasio visok procenat zastupljenosti žena.
 
Takođe, Nerić je naglasio da, pored saradnje pod okriljem Partnerstva za mir, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije izgrađuju međusobne odnose i kroz saradnju sa KFOR-om, što predstavlja jedan od naših prioritetnih zadataka i istakao veliki doprinos Komande združenih snaga Napulj, koja je nadležna za misiju KFOR, u očuvanju mira i bezbednosti, zaštiti nealbanskog stanovništva i srpske kulturne baštine na prostoru Kosova i Metohije.
 
photoFOTOGALERIJA