Министарство одбране Републике Србије
 
10.11.2016.

Честитке министра одбране поводом војних празника



Честитка поводом Дана јединица за електронска дејства
 
Свим припадницима јединица за електронска дејства честитам 11. новембар – Дан рода и јубилеј јединица за електронска дејства.
 
Тог дана 1946. године, у Нишу је формирана прва јединица за радио-извиђање и противелектронска дејства. Настављајући традицију дугу седам деценија, упркос сложеним условима у којима радите, у овој години сте постигли значајне резултате на осавремењивању система за електронска дејства и повећали ниво оперативних способности Војске Србије.
 
Честитам вам јубилеј, уз жељу за пуно успеха и уверење да ћете и у наредном периоду успешно извршавати наменске задатке и допринети афирмацији како рода јединица за електронска дејства, тако и Војске Србије у целини.
 
Честитка поводом Дана 224. центра за електронска дејства
 
Свим припадницима 224. центра за електронска дејства честитам 11. новембар – Дан јединице и јубилеј.
 
Настављајући традицију дугу седамдесет година, захваљујући професионалном односу према раду и одговорном и квалитетном извршавању задатака допринели сте развоју како своје јединице и рода јединица за електронска дејства, тако и оперативних способности Војске Србије. Гаранција доброг функционисања ваше јединице је стечено искуство, квалитетан кадар, развијен систем школовања и усавршавања, као и опремање модерним системима за електронска дејства.
 
Уз жељу да и убудуће постижете добре резултате и дајете пун допринос развоју своје јединице и рода, честитам вам јубилеј.
 
Честитка поводом Дана ВМЦ Нови Сад
 
Свим припадницима Војномедицинског центра Нови Сад честитам 11. новембар – Дан установе.
 
Постављањем управника Сталне војне болнице Потиске дивизијске области и установа, тог дана 1919. године, почела је да ради Болница у Петроварадину. Настављајући традицију дугу готово један век, дали сте значајан допринос заштити здравља професионалних војних лица, чланова њихових породица, војника на добровољном служењу војног рока, ученика, кадета, лица на стручном оспособљавању и војним дужностима у Војсци Србије.
 
Уверен да ћете и у наредном периоду остваривати запажене резултате у области превентивне медицине и пружати опште медицинске и специјалистичке услуге и на тај начин представљати спону са војномедицинским установама секундарне и терцијарне заштите, честитам вам празник.