Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
10.11.2016.

Čestitke ministra odbrane povodom vojnih praznika



Čestitka povodom Dana jedinica za elektronska dejstva
 
Svim pripadnicima jedinica za elektronska dejstva čestitam 11. novembar – Dan roda i jubilej jedinica za elektronska dejstva.
 
Tog dana 1946. godine, u Nišu je formirana prva jedinica za radio-izviđanje i protivelektronska dejstva. Nastavljajući tradiciju dugu sedam decenija, uprkos složenim uslovima u kojima radite, u ovoj godini ste postigli značajne rezultate na osavremenjivanju sistema za elektronska dejstva i povećali nivo operativnih sposobnosti Vojske Srbije.
 
Čestitam vam jubilej, uz želju za puno uspeha i uverenje da ćete i u narednom periodu uspešno izvršavati namenske zadatke i doprineti afirmaciji kako roda jedinica za elektronska dejstva, tako i Vojske Srbije u celini.
 
Čestitka povodom Dana 224. centra za elektronska dejstva
 
Svim pripadnicima 224. centra za elektronska dejstva čestitam 11. novembar – Dan jedinice i jubilej.
 
Nastavljajući tradiciju dugu sedamdeset godina, zahvaljujući profesionalnom odnosu prema radu i odgovornom i kvalitetnom izvršavanju zadataka doprineli ste razvoju kako svoje jedinice i roda jedinica za elektronska dejstva, tako i operativnih sposobnosti Vojske Srbije. Garancija dobrog funkcionisanja vaše jedinice je stečeno iskustvo, kvalitetan kadar, razvijen sistem školovanja i usavršavanja, kao i opremanje modernim sistemima za elektronska dejstva.
 
Uz želju da i ubuduće postižete dobre rezultate i dajete pun doprinos razvoju svoje jedinice i roda, čestitam vam jubilej.
 
Čestitka povodom Dana VMC Novi Sad
 
Svim pripadnicima Vojnomedicinskog centra Novi Sad čestitam 11. novembar – Dan ustanove.
 
Postavljanjem upravnika Stalne vojne bolnice Potiske divizijske oblasti i ustanova, tog dana 1919. godine, počela je da radi Bolnica u Petrovaradinu. Nastavljajući tradiciju dugu gotovo jedan vek, dali ste značajan doprinos zaštiti zdravlja profesionalnih vojnih lica, članova njihovih porodica, vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, učenika, kadeta, lica na stručnom osposobljavanju i vojnim dužnostima u Vojsci Srbije.
 
Uveren da ćete i u narednom periodu ostvarivati zapažene rezultate u oblasti preventivne medicine i pružati opšte medicinske i specijalističke usluge i na taj način predstavljati sponu sa vojnomedicinskim ustanovama sekundarne i tercijarne zaštite, čestitam vam praznik.