Министарство одбране Републике Србије
 
31.10.2016.

Честитке министра одбране поводом војних празника



Честитка поводом Дана метеоролошке и навигацијске службе
 
Припадницима метеоролошке и навигацијске службе честитам 1. новембар – Дан службе.
 
Настављате традицију дугу више од девет деценија када је 1923. године, у Петроварадину, основана метеоролошка секција Прве вездухопловне команде, чији је задатак био да се стара о организацији ваздухопловне метеоролошке службе и попуни људством и опремом.
 
Захваљујћи свом раду и стручној оспособљености припадника ваше службе, у претходној години сте професионално извршавали постављене задатке у области метеоролошког и навигацијског обезбеђења и допринели унапређењу и развоју како оперативних способности ваше службе, тако и Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране.
 
Уверен да ћете и у наредном периоду успешно реализовати постављене задатке и доприносити развоју своје службе и Војске Србије у целини, честитам вам празник.
 
Честитка поводом Дана ветеринарске службе
 
Припадницима ветеринарске службе честитам 1. новембар – Дан службе.
 
Настављајући традицију дугу више од века и по, када је Указом кнеза Александра Карађорђевића, на предлог државног савета постављен први начелник ветеринарске службе у војсци, потврђујете своју вредност успешном и квалитетном реализацијом постављених задатака у виду ветеринарске подршке и заштите у Министарству одбране и Војсци Србије.
 
Честитам вам празник, уз жељу да и убудуће постижете запажене резултате из логистичке функције и доприносите како развоју ветеринарске службе, тако и осталих логистичких служби Војске Србије у целини.