Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
31.10.2016.

Čestitke ministra odbrane povodom vojnih praznika



Čestitka povodom Dana meteorološke i navigacijske službe
 
Pripadnicima meteorološke i navigacijske službe čestitam 1. novembar – Dan službe.
 
Nastavljate tradiciju dugu više od devet decenija kada je 1923. godine, u Petrovaradinu, osnovana meteorološka sekcija Prve vezduhoplovne komande, čiji je zadatak bio da se stara o organizaciji vazduhoplovne meteorološke službe i popuni ljudstvom i opremom.
 
Zahvaljujći svom radu i stručnoj osposobljenosti pripadnika vaše službe, u prethodnoj godini ste profesionalno izvršavali postavljene zadatke u oblasti meteorološkog i navigacijskog obezbeđenja i doprineli unapređenju i razvoju kako operativnih sposobnosti vaše službe, tako i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.
 
Uveren da ćete i u narednom periodu uspešno realizovati postavljene zadatke i doprinositi razvoju svoje službe i Vojske Srbije u celini, čestitam vam praznik.
 
Čestitka povodom Dana veterinarske službe
 
Pripadnicima veterinarske službe čestitam 1. novembar – Dan službe.
 
Nastavljajući tradiciju dugu više od veka i po, kada je Ukazom kneza Aleksandra Karađorđevića, na predlog državnog saveta postavljen prvi načelnik veterinarske službe u vojsci, potvrđujete svoju vrednost uspešnom i kvalitetnom realizacijom postavljenih zadataka u vidu veterinarske podrške i zaštite u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.
 
Čestitam vam praznik, uz želju da i ubuduće postižete zapažene rezultate iz logističke funkcije i doprinosite kako razvoju veterinarske službe, tako i ostalih logističkih službi Vojske Srbije u celini.